Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και κάνετε 2-3 χαρακιές στην ψίχα τους με κοφτερό μαχαίρι. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει η σάρκα τους.
Τις αφήνετε να γίνουν χλιαρές και τις αδειάζετε με ένα κουτάλι, προσέχοντας να κρατήσουν το σχήμα τους. Ψιλοκόβετε την ψημένη σάρκα τους.
Λιώνετε με πιρούνι τη μισή φέτα και την υπόλοιπη την κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. Ζεσταίνετε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό.
Προσθέτετε στυμμένο το μουλιασμένο ψωμί, τη φέτα, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τις αδειασμένες μελιτζάνες. Τις αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σερβίρετε τις γεμιστές μελιτζάνες στα πιάτα πάνω σε μια στρώση από σάλτσα ντομάτας. Τέλος, γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή βασιλικού.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Αν δεν έχετε αρκετά μεγάλες μελιτζάνες ώστε κάθε μισή μελιτζάνα να αντιστοιχεί σε μερίδα, μπορείτε να γεμίσετε μικρότερες και περισσότερες μελιτζάνες.