Διαδικασία
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτετε τις μελιτζάνες. Τις αφήνετε να απορροφήσουν το λάδι και, όταν μαλακώσουν, να ξαναβγάλουν το λάδι τους. Προσθέτετε τις πατάτες, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ βράζετε τον ξινόχοντρο σε δύο φλιτζάνια νερό για 5-8 λεπτά ή μέχρι μαλακώσει λίγο και να σωθεί το νερό του.
Ρίχνετε τον ξινόχοντρο στις μελιτζάνες και τις πατάτες, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να μείνει με το λάδι του. Προσέχετε να μη μείνει τελείως στεγνό το φαγητό.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή