OliveMagazine

Μελιτζάνες και πατάτες με ξινόχοντρο

Μελιτζάνες και πατάτες με ξινόχοντρο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες, καθαρισμένες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλιτζανιού ξινόχοντρο
  • 400γρ. ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτετε τις μελιτζάνες. Τις αφήνετε να απορροφήσουν το λάδι και, όταν μαλακώσουν, να ξαναβγάλουν το λάδι τους. Προσθέτετε τις πατάτες, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ βράζετε τον ξινόχοντρο σε δύο φλιτζάνια νερό για 5-8 λεπτά ή μέχρι μαλακώσει λίγο και να σωθεί το νερό του.

Ρίχνετε τον ξινόχοντρο στις μελιτζάνες και τις πατάτες, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να μείνει με το λάδι του. Προσέχετε να μη μείνει τελείως στεγνό το φαγητό.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr