Διαδικασία
Βάζετε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε σουρωτήρι και αλατίζετε γενναιόδωρα. Αφήνετε τις μελιτζάνες για 30 λεπτά, μέχρι να αποβάλουν την πικράδα τους. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά.
Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε τον πελτέ και καβουρδίζετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για τη σάλτσα: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της
σάλτσας και ανακατεύετε καλά.
Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνετε τη μισή ποσότητα της σάλτσας και στρώνετε όμορφα τις μελιτζάνες. Καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο έξτρα δυόσμο. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση