OliveMagazine

Μελιτζάνες με καβουρδισμένο πελτέ και σάλτσα ντομάτας

Μελιτζάνες με καβουρδισμένο πελτέ και σάλτσα ντομάτας

Μερίδες:για 1 μεγάλη πιατέλα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες, σε μέτρια κομμάτια
  • 75ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, καλά κοπανισμένους στο γουδί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100ml κρασί λευκό
  • 250ml ζωμό κότας φρέσκο ή ψυγείου
  • λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 10 φύλλα δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε σουρωτήρι και αλατίζετε γενναιόδωρα. Αφήνετε τις μελιτζάνες για 30 λεπτά, μέχρι να αποβάλουν την πικράδα τους. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά.

Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε τον πελτέ και καβουρδίζετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύετε καλά.

Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνετε τη μισή ποσότητα της σάλτσας και στρώνετε όμορφα τις μελιτζάνες. Καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο έξτρα δυόσμο. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο