Διαδικασία
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1εκ. και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ. Τις σκεπάζετε με κρύο νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τις αφήνετε για 15 λεπτά περίπου, για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Αλείφετε τις μελιτζάνες με λάδι και τις τοποθετείτε σε ταψί. Τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τις ενδιάμεσα να πάρουν λίγο χρώμα από τις δύο πλευρές.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα αρωματικά. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Προσθέτετε τα τυριά, τα καρύδια, το αβγό και τη φρυγανιά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνετε μία μία τις μελιτζάνες και τοποθετείτε μία κουταλιά της σούπας γέμιση στη μικρή άκρη. Τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και σφραγίζετε την ένωση με οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί και προσθέτετε στο ταψί περίπου ένα φλιτζάνι νερό ή όσο χρειάζεται για να καλύψει το πάτο του.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Χτυπάτε με σύρμα όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Σερβίρετε τις μελιτζάνες και συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή
Tips
Παραλλαγή: Αντί για μελιτζάνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες.