OliveMagazine

Μελιτζάνες σε κύβους στο τηγάνι με δύο σάλτσες

Μελιτζάνες σε κύβους στο τηγάνι με δύο σάλτσες

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες, σε μικρά κυβάκια
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να σοταριστεί στο ελαιόλαδο ώσπου να γυαλίσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο με την ντομάτα, τον πελτέ και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει καλά. Προσθέτετε τα κυβάκια μελιτζάνας και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε ένα πιάτο που έχετε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια.

Στο μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε πιάτο περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα γιαουρτιού και τελευταία ρίχνετε τα χοντροκοπανισμένα καρύδια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr