OliveMagazine

Μελιτζάνες στην κατσαρόλα με βούτυρο

Μελιτζάνες στην κατσαρόλα με βούτυρο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 100γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 νεροπότηρα φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι τους και τις κόβετε σε 3-4 χοντρά κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για λίγη ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε με το χέρι.

Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε μέσα τις μισές μελιτζάνες. Τις σοτάρετε ελαφρά για 5 λεπτά και τις βγάζετε. Ρίχνετε τις υπόλοιπες και κάνετε το ίδιο. Προσοχή, δεν χρειάζεται να τηγανιστούν, απλώς να σοταριστούν.

Αφού βγάλετε και τις τελευταίες μελιτζάνες, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε καλά να μοσχομυρίσει ο τόπος και ξαναβάζετε μέσα τα κομμάτια της μελιτζάνας.

Περιχύνετε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξίδι, αλατοπιπερώνετε, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση σε δυνατή φωτιά, ύστερα τη χαμηλώνετε και μαγειρεύετε για μισή ώρα περίπου. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί λίγο και το σερβίρετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr