OliveMagazine

Μελιτζάνες ψητές διατηρημένες σε ελαιόλαδο

Μελιτζάνες ψητές διατηρημένες σε ελαιόλαδο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 100γρ. καρυδόψιχα
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε για 10 λεπτά σε σουρωτήρι. Τις ξεβγάζετε με άφθονο νερό και τις σκουπίζετε καλά με πετσέτα ή χαρτί.

Κόβετε και τις πιπεριές σε φαρδιές λωρίδες.

Αλατίζετε και ψήνετε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου σας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφαιρείτε τις φλούδες από τις πιπεριές.

Τοποθετείτε τα λαχανικά σε γυάλινα βάζα καλά πλυμένα και στεγνωμένα, τοποθετώντας εναλλάξ μελιτζάνες και πιπεριές έτσι ώστε να δημιουργήσετε στρώματα πολύχρωμα. Ενδιάμεσα πασπαλίζετε με θυμάρι και σκορπίζετε φετούλες σκόρδου και καρυδόψιχα. Γεμίζετε τα βάζα με ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Για σχολαστική αποστείρωση τοποθετείτε τα βάζα με τα λαχανικά σε χύτρα ταχύτητας, αφού πρώτα στρώσετε τον πάτο της με πετσέτα κουζίνας για να μην σπάσουν. Γεμίζετε τη χύτρα με νερό, ώσπου να φτάσει 2εκ. πάνω από το καπάκι τους. Την κλείνετε και βράζετε για 15 λεπτά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr