OliveMagazine

Μελιτζανοκεφτέδες κοκκινιστοί με φέτα

Μελιτζανοκεφτέδες κοκκινιστοί με φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 φλιτζ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πολύ κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. φέτα, σπασμένη σε 5-6 κομμάτια
  • μαύρο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο, ελαφρώς στυμμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες, χωρίς τα φλούδια
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσουν για 25΄-45΄ (ανάλογα το μέγεθος). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και με ένα κουτάλι αδειάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα τους.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ένα πιρέξ και τα ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 15΄.

Για τη σάλτσα: Στο μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πιρέξ και μοιράζουμε ενδιάμεσα τη φέτα. Ψήνουμε για ακόμα 15΄ και τα σερβίρουμε ζεστά, κρύα ή ακόμα και την επομένη από το ψυγείο.

Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο