OliveMagazine

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζετε, τις βάζετε σε ταψί, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Ζυμώνετε σε μια λεκάνη τις μελιτζάνες με το ψωμί που θα μουλιάσετε και θα στίψετε καλά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, το τυρί, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Αφήνετε το μίγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθετε κεφτεδάκια, τα πανάρετε περνώντας τα πρώτα από το χτυπημένο αβγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε. Συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.

Tips

Προαιρετικά μπορείτε να βράσετε τις μελιτζάνες και να τις στραγγίσετε ή να τις ψήσετε ολόκληρες με τη φλούδα στο γκαζάκι ή στο φούρνο και να τις στραγγίσετε και πάλι από τα υγρά τους.


Θα τους ταιριάξετε με ένα ντιπάκι γιαουρτιού: σε ένα πρόβειο γιαούρτι, θα προσθέσετε λίγο λιωμένο σκόρδο, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr