OliveMagazine

Μελιτζανοπίλαφο από τη Χίο

Μελιτζανοπίλαφο από τη Χίο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 µελιτζάνες µακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.
  • 1 φλιτζάνι ρύζι "ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" ή "ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 400ml "φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 3-4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο