OliveMagazine

Μελιτζανοπιτάκια με κρύα σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Μελιτζανοπιτάκια με κρύα σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Μερίδες:για 20-25 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 200γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τι μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις τρυπάτε με ένα πιρούνι. Ανάβετε το γκριλ του φούρνου στο μάξιμουμ και τις ψήνετε μέχρι να καεί η φλούδα τους και να γίνει μαύρη. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή τις ανοίγετε και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε την ψημένη σάρκα. Την ψιλοκόβετε σε ένα μπολ.

Ρίχνετε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε την πιπεριά. Προσθέτετε και τις μελιτζάνες, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Τέλος, ρίχνετε μέσα και το κασέρι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε λίγη από τη γέμιση και τυλίγετε σε τριγωνάκια. Αλείφετε τα μελιτζανοπιτάκια με μπόλικο λάδι και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν χρειαστεί, τα γυρίζετε και ανάποδα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τις χτυπάτε σε multi ή μπλέντερ μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξίδι και το λάδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σάλτσα είναι πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νεράκι. Σερβίρετε τα μελιτζανοπιτάκια σε πιατέλα και τη σάλτσα στο κέντρο, σε ένα μπολάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο