OliveMagazine

Μελιτζανοσαλάτα με πετιμέζι

Μελιτζανοσαλάτα με πετιμέζι

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζετε και βάζετε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.

Ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες με μαχαίρι και πιρούνι (σαν κιμά) πάνω σε ξύλο κοπής, και τις αλατοπιπερώνετε. Τις μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι.

Προσθέτετε το γιαούρτι, το πετιμέζι και το μαϊντανό και τέλος τα αμύγδαλα. Βάζετε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα με διάφορα ωμά και πολύ φρέσκα λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, κουνουπίδι κ.ά.), κομμένα σε μπαστουνάκια ή μικρά μπουκετάκια, καθώς και με αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια, κομμένες σε τρίγωνα και τηγανισμένες για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr