OliveMagazine

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι Όλυμπος

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι Όλυμπος

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:35'
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.500γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 200γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι
  • πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους γυρίζοντάς τες όποτε χρειάζεται. Εναλλακτικά τρυπάτε την καθεμιά σε 2-3 σημεία με πιρούνι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να καψαλιστούν.

Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και αφαιρείτε προσεκτικά την καψαλισμένη εξωτερική φλούδα.

Παίρνετε την ψημένη σάρκα με κουτάλι και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε μέσα το σκόρδο λιωμένο, το ταχίνι, αλάτι πιπέρι και χυμό λεμονιού σύμφωνα με τη γεύση σας.

Αφού κρυώσει η μελιτσανοσαλάτα τη σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με ψημένες αραβικές πιτούλες, ή ψωμί.

Tips

Για πιο ελαφριά γεύση ψήνετε το σκόρδο με τη φλούδα του και μετά το πολτοποιείτε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr