OliveMagazine

Μελόπιτα Σίφνου

Μελόπιτα Σίφνου

Μερίδες:για 1 ταψί διαμ. 28εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο σε κυβάκια
  • 1 αβγό, τον κρόκο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Για το μίγμα ανθότυρου

  • 700γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
  • 6-7 αβγά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Τρίβετε με τα δάχτυλα το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το φρέσκο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού, τη ζάχαρη και 3-4 κουταλιές του γλυκού νερό. Ζυμώνετε. Αν χρειάζεται, ρίχνετε μερικές κουταλιές νερό ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχετε μια μέτρια ζύμη. Την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε κατόπιν πάνω στον πάγκο σας σε φύλλο και σκεπάζετε με αυτό ένα βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 28εκ., καλύπτοντας και τα πλαϊνά του τοιχώματα. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.

Όσο η ζύμη σας ψήνεται, φτιάχνετε το μίγμα με το ανθότυρο. Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Προσθέτετε τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε το μίγμα που ετοιμάσατε πάνω από το μισοψημένο φύλλο και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε τη μελόπιτα στο φούρνο 180οC για 30-40 λεπτά.

Την πασπαλίζετε με λίγη κανέλα ακόμα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr