OliveMagazine

Μεξικάνικο πικάντικο ρύζι

Μεξικάνικο πικάντικο ρύζι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. ντομάτες ώριμες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 μέτριες πιπεριές χαλαπένιος
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βάζετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στο μούλτι και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Μετράτε 2 φλιτζάνια από τη σάλτσα και βάζετε το υπόλοιπο, αν μείνει, στο ψυγείο για άλλη συνταγή.

Αφαιρείτε τα σποράκια και τις λευκές μεμβράνες από τις 2 πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε και την τρίτη πιπεριά ολόκληρη.

Βάζετε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένετε καλά κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης. Το σουρώνετε καλά.

Σε μεγάλο τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 6-8 λεπτά να πάρει το ρύζι λίγο χρώμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τις 2 ψιλοκομμένες πιπεριές από τις οποίες έχετε αφαιρέσει τα σπόρια και σοτάρετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό, το μίγμα από τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τον πελτέ ντομάτας και αλάτι. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία και όταν πάρει βράση σκεπάζετε με καπάκι και μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο. Ψήνετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά και να ψηθεί, φροντίζοντας να το ανακατέψετε μία φορά στο ενδιάμεσο.

Βγάζετε το ρύζι από το φούρνο, ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, την τρίτη πιπεριά και το χυμό λάιμ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr