Διαδικασία
Σοτάρετε όλα τα λαχανικά της γέμισης στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τα σβήνετε με το ξίδι. Προσθέτετε αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν λίγο.
Κόβετε όλα τα φύλλα μαζί κατά μήκος σε τέσσερις λωρίδες φάρδους 8-9εκ. (έτσι θα έχετε 24 φύλλα). Στοιβάζετε τις λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Παίρνετε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια πινέλου την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Αλείφετε την πάνω άκρη της με λίγο ασπράδι αβγού για να σφραγιστεί καλά στο κλείσιμο και να μην ανοίξουν τα ρολά σας στο τηγάνισμα.
Στρώνετε στην κάτω άκρη ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγετε το φύλλο ρολό, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα μετά το πρώτο γύρισμα και πιέζοντας στο τέλος για να κλείσει καλά. Συνεχίζετε να φτιάχνετε ρολάκια με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, τηγανίζετε τα spring rolls από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρετε τα spring rolls σε πιατέλα και τα συνοδεύετε με έτοιμες γλυκόξινες ή γλυκοπικάντικες σάλτσες του γούστου σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Αν έχετε συσκευή κοψίματος των λαχανικών σε σχήμα σπιρτόξυλου η δουλειά της γέμισης γίνεται παιχνιδάκι.