OliveMagazine

Μεταβατική σαλάτα από καλοκαίρι σε φθινόπωρο

Μεταβατική σαλάτα από καλοκαίρι σε φθινόπωρο

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 20 φέτες αγγούρι κομμένο στη μέση
  • ½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε σπιρτόξυλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 φινόκιο, σε φετούλες
  • 10 ραπανάκια, σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 5 φύλλα μαρουλιού
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 iceberg
  • Για το dressing

  • ½ φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το λάχανο, το καρότο, τα φύλλα του μαρουλιού ψιλοκομμένα, την κόκκινη λόλα και το iceberg, πάντα ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύετε ακόμα μια φορά και βάζετε το μίγμα σε σαλατιέρα.

Ρίχνετε τις φετούλες του αγγουριού, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο, την πιπεριά Φλωρίνης, το φινόκιο και τα ραπανάκια.

Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το ξίδι. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές προσθέτετε και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αν θέλετε, προσθέτετε στη σαλάτα και φρέσκο σπανάκι πλυμένο ή λίγη ρόκα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr