OliveMagazine

Μηλόπιτα με πράσινα μήλα

Μηλόπιτα με πράσινα μήλα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • Για τη γέμιση

  • 6 μήλα πράσινα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζάνι νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα βάζετε μαζί τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Αν δεν έχουν πιει το ζουμί τους, τα στραγγίζετε.

Για τη ζύμη: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάτε να ενσωματωθούν.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Βγάζετε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά.

Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνετε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε επάνω από τη γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στις αντιστάσεις. Ψήνετε τη μηλόπιτα για 45-50 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο