Διαδικασία
Για το γιαούρτι: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο.
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του λουκάνικου, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το κύμινο, την κανέλα, το κουκουνάρι, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ζεσταίνετε τις πίτες για 2-3 λεπτά. Απλώνετε σε κάθε πίτα λίγο από το μίγμα του λουκάνικου και τις βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να ροδίσουν οι πίτες.
Σερβίρετε τα λαχματζούν ζεστά με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι από πάνω και λίγη πάπρικα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρούτσα
Tips
Καλό θα ήταν το γιαούρτι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα. Και, αν δεν θέλετε κιμά λουκάνικου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο είδος κιμά προτιμάτε.