OliveMagazine

Μικρά λαχματζούν με κιμά από λουκάνικο και γιαούρτι

Μικρά λαχματζούν με κιμά από λουκάνικο και γιαούρτι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα (μόνο τον κιμά)
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 12 μικρές αραβικές πίτες
  • πάπρικα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το γιαούρτι

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1½ κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το γιαούρτι: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο.

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του λουκάνικου, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το κύμινο, την κανέλα, το κουκουνάρι, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ζεσταίνετε τις πίτες για 2-3 λεπτά. Απλώνετε σε κάθε πίτα λίγο από το μίγμα του λουκάνικου και τις βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να ροδίσουν οι πίτες.

Σερβίρετε τα λαχματζούν ζεστά με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι από πάνω και λίγη πάπρικα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρούτσα

Tips

Καλό θα ήταν το γιαούρτι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα. Και, αν δεν θέλετε κιμά λουκάνικου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο είδος κιμά προτιμάτε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr