OliveMagazine

Μικρές τερίνες με βλίτα, κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα

Μικρές τερίνες με βλίτα, κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 16 μεγάλα φύλλα από βλίτα ή περισσότερα αν είναι μικρά
  • 300γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουτ. σούπας λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε τα χόρτα για 2 λεπτά σε βραστό, αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα κρυώνετε καλά με νερό και τα στεγνώνετε πολύ καλά.

Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού το λιώνετε. Προσθέτετε το γιαούρτι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το εστραγκόν, μαϊντανό, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Για τη συναρμολόγηση, καλύπτετε εσωτερικά με μεμβράνη τέσσερις φόρμες για πανακότα. Απλώνετε ομοιόμορφα στις φόρμες τα χόρτα, έτσι ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια εσωτερικά. Μοιράζετε την κρέμα τυριού μέσα στις φόρμες και με ένα κουτάλι την απλώνετε, έτσι ώστε να απλωθεί από άκρη σε άκρη. Καλύπτετε την επιφάνεια με χόρτα και στη συνέχεια τις καλύπτετε με μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τα υλικά.

Ξεφορμάρετε τις τερίνες, περιχύνετε με ελαιόλαδο και τις σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr