OliveMagazine

Μιλφέιγ με μήλα, τυρί και ζαμπόν και σάλτσα μελιού

Μιλφέιγ με μήλα, τυρί και ζαμπόν και σάλτσα μελιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μήλα
  • 8 φέτες κασέρι λεπτές
  • 4 μεγάλες φέτες ζαμπόν βραστό
  • βούτυρο και ελαιόλαδο
  • μερικά φύλλα πράσινης σαλάτας
  • θυμάρι
  • Για τη σάλτσα μελιού

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες πάχους 1 εκ., χωρίς να τα ξεφλουδίσετε και πριν καθαρίσετε τους σπόρους. Καθαρίζετε μετά το κέντρο ώστε η τρύπα να είναι ακριβώς στη μέση κάθε ροδέλας. Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι μαζί με βούτυρο και σοτάρετε τις φέτες για μερικά λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Κόβετε την κάθε φέτα ζαμπόν σε δύο στρογγυλούς δίσκους στη διάμετρο σχεδόν των μήλων. Κόβετε αν θέλετε στρογγυλό και το κασέρι.

Συναρμολογείτε τα μιλφέιγ: τοποθετείτε σε ταψάκι σκεπασμένο με λαδόκολλα από 1 φέτα μήλο, 1 φέτα ζαμπόν, 1 φέτα τυρί και πασπαλίζετε με θυμάρι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές, ώστε να έχετε σε κάθε μιλφέιγ τρεις φέτες μήλου και από δύο φέτες ζαμπόν και τυριού.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και σερβίρετε τα μιλφέιγ πάνω από φύλλα σαλάτας. Περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr