OliveMagazine

Μιλφέιγ τυριού με Calvados

Μιλφέιγ τυριού με Calvados

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 λεπτές φέτες μανούρι
  • 1 σφηνάκι Calvados (απόσταγμα μήλου) ή μπράντι
  • 1 μήλο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια, αλεσμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε μία κουταλιά από το βούτυρο, για μερικά λεπτά.

Ζεσταίνετε το ποτό σε μικρό μπρίκι. Περιχύνετε το μήλο και ανάβετε. Αφήνετε το μήλο να κρυώσει.

Βάζετε τις φέτες του τυριού τη μία πάνω στην άλλη στρώνοντας ενδιάμεσα τις λεπτές φέτες του μήλου. Αλείφετε το «μιλφέιγ» με το υπόλοιπο βούτυρο -αφού προηγουμένως το λιώσετε- και το πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το μίγμα ξηρών καρπών.

Το διατηρείτε στο ψυγείο και το βγάζετε μισή ώρα πριν σερβίρετε. Αν θέλετε, το βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr