OliveMagazine

Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο

Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. (ή 4 τμχ) μοσχαρίσια μπριζόλα (κόντρα), χωρίς κόκαλο
  • Για τη μαρινάδα

  • ½ ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, μαδημένο
  • 1 ματσάκι θυμάρι, μαδημένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα
  • 1½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε και αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Σκεπάζετε τις μπριζόλες με το μίγμα, φροντίζοντας να πάει πάνω-κάτω παντού και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Βγάζετε τις μπριζόλες από το σκεύος με τη μαρινάδα και τις αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζετε από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις λαδώνετε ελαφρά.

Ψήνετε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στη σχάρα (στο βαθμό της αρεσκείας σας) γυρνώντας τες πλευρά ανά 2 λεπτά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με μια απλή πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, λάδι, ξύδι λευκό, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr