μοσχαράκι-με-αρακά
clock icon
1:55'

Μοσχάρι με αρακά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι χτένι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια πέρλα, καθαρισμένα, ολόκληρα
  • 2½ κούπες αρακά (φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο)
  • 12 baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 15-20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι

Μία νόστιμη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια περίπου 5x5εκ. και αλατοπιπερώνετε.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε δύο δόσεις, ώστε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια επαναφέρετε στην κατσαρόλα όλο το κρέας, προσθέτετε το σκόρδο, τον πελτέ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετ με μισάνοιχτο καπάκι, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στη συνέχεια, προσθέτε τον αρακά και τις πατάτες, λίγο επιπλέον νερό και μαγειρεύετε για 20 λεπτά ακόμα. 5 λέπτα πριν το τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια περίπου 5x5εκ. και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε δύο δόσεις, ώστε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια επαναφέρετε στην κατσαρόλα όλο το κρέας, προσθέτετε το σκόρδο, τον πελτέ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετ με μισάνοιχτο καπάκι, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, προσθέτε τον αρακά και τις πατάτες, λίγο επιπλέον νερό και μαγειρεύετε για 20 λεπτά ακόμα. 5 λέπτα πριν το τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο.

Βήμα 5

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.