OliveMagazine

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα), σε μικρές μπουκιές
  • 800γρ. κολοκύθα, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με το κρέας)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Μοσχάτο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ. σούπας θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την κολοκύθα πασπαλισμένη με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Βγάζετε την κολοκύθα και την κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρέας πασπαλισμένο με αλάτι, πιπέρι, πουδραρισμένο με αλεύρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Βάζετε ξανά το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 2 λεπτά.

Προσθέτετε την ντομάτα, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μοσχαράκι να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Ρίχνετε την κολοκύθα, αναταράσσετε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέας και κολοκύθα και να χυλώσει η σάλτσα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το tip του μάγειρα: Το κρέας θέλει καλό σοτάρισμα για να μη χάσει τα υγρά του και στεγνώσει.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr