OliveMagazine

Μοσχάρι στρογγανόφ

Μοσχάρι στρογγανόφ

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, καλά βρασμένη και μαλακωμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετούλες
  • 20 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 400ml ξινή κρέμα (σμετάνα) ή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Προσθέτετε στο τηγάνι το αγγουράκι τουρσί, τη μουστάρδα, την ξινή κρέμα, ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά.

Κόβετε το βρασμένο κρέας σε φέτες και το βάζετε μέσα στη σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό για 10 λεπτά να τραβήξει. Σερβίρετε σε πιατέλα, ακουμπώντας στο κέντρο το μοσχαράκι και γύρω - γύρω τη σάλτσα με τα μανιτάρια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr