OliveMagazine

Μοσχαράκι γκούλας

Μοσχαράκι γκούλας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή σπάλα
  • 50γρ. μαργαρίνη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400γρ. ντομάτες από κονσέρβα ψιλοκομμένες ή 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε τετραγωνάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε τετραγωνάκια
  • 2 φλιτζάνια πατάτες, σε μικρούς κύβους
  • 3 ντομάτες φρέσκες, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • μαντζουράνα
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος καρυδιού. Μπορείτε να ζητήσετε και από το χασάπη να το κάνει αντί για εσάς.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το κρέας ελαφρά αλευρωμένο, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Κατόπιν ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό και τη μαντζουράνα. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.

Προσθέτετε τις πατάτες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού. Τέλος, ρίχνετε τα κυβάκια της φρέσκιας ντομάτας και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.

Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό, πασπαλισμένο αν θέλετε με λίγη ακόμη πάπρικα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο