OliveMagazine

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι πολύχρωμο

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι πολύχρωμο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. μοσχαράκι ελιά κομμένο σε μερίδες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό ντομάτες φρέσκες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 κομμάτια πορτοκαλόφλουδας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πολύχρωμο ρύζι

  • 2 φλιτζάνια ρύζι parboiled
  • 5½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό
  • 1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα (καρότο, φασολάκι, αρακά, καλαμπόκι)
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το μοσχαράκι σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μαζί με τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι, για 1 ώρα περίπου, ξαφρίζοντας όποτε χρειαστεί. Όταν μείνει με λίγο νερό το κρέας, το στραγγίζετε, κρατάτε το ζωμό και πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Βάζετε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε στη συνέχεια τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό, τα κομμάτια πορτοκαλόφλουδας, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του. Ενδιάμεσα ελέγχετε και, όποτε είναι απαραίτητο, προσθέτετε στο φαγητό ζωμό από αυτόν που κρατήσατε για να μη σας πιάσει το φαγητό στην κατσαρόλα. Το κρέας πρέπει να μείνει με πλούσια σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό μαζί με πιλάφι που θα φτιάξετε ως εξής: βάζετε σε κατσαρόλα το ζωμό ή το αλατισμένο νερό να πάρουν βράση και, όταν το νερό κοχλάσει, ρίχνετε το ρύζι parboiled. Ανακατεύετε και μετά από 10 λεπτά προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά.

Όταν το πιλάφι πιει όλο σχεδόν το νερό του και μείνει με ελάχιστο, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε πρώτα με βαμβακερή πετσέτα και μετά με το καπάκι και το αφήνετε για 10 λεπτά να ηρεμήσει και να φουσκώσει. Ανακατεύετε μέσα το βούτυρο και σερβίρετε το πιλάφι ως συνοδευτικό του κρέατος, πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο