OliveMagazine

Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.

Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών. Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι συνοδεύοντας με χιονάτο ρύζι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο