OliveMagazine

Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες

Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχαράκι (κιλότο ή σπάλα), σε κύβους
  • ½ κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • 1 δόση σαφράν
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1½ κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτετε και τα ντοματάκια, σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.

Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σιγανό βράσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μαγειρευτούν και οι πατάτες. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό ή ζωμό κρέατος. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνετε τις ελιές. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Το Ρας ελ Χανούτ είναι δημοφιλές μίγμα μπαχαρικών που χαρακτηρίζει την κουζίνα του Μαγκρέμπ και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Στα αραβικά σημαίνει «η κορυφή του μαγαζιού», δηλαδή ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το κατάστημα. Κάθε σπίτι, μαγαζί ή εταιρεία φτιάχνει το δικό της μίγμα. Λέγεται, μάλιστα, ότι πολλές φορές περιέχει 100 διαφορετικά είδη μπαχαρικών και αρωματικών και οπωσδήποτε 1 τουλάχιστον αφροδισιακό είδος. Έτοιμο μίγμα Ρας ελ Χανούτ θα βρείτε στο Μπαχάρ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr