OliveMagazine

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 κυδώνια 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ μοσχαράκι από χτένι, σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα κυδώνια και βάζετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι τούλι. Δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το κρατάτε στην άκρη. Τα κόβετε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο  και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2΄-3΄.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το πουγκί με τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνετε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τις φέτες να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινείτε το σκεύος και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο