Διαδικασία
Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σκεπάζετε με νερό. Βράζετε για 1 ώρα να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και μετά τις αφήνετε στο νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον. Τις στραγγίζετε, τις στύβετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βγάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατεύετε για λίγο μαζί και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την κανέλα και την ντομάτα. Αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση.
Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζωμό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
Όταν το κρέας γίνει τρυφερό ρίχνετε μέσα και τις μελιτζάνες, με προσοχή για να μη διαλυθούν. Πασπαλίζετε με τον ξερό δυόσμο και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον φρέσκο δυόσμο, αφήνετε το φαγητό 5-10 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος