OliveMagazine

Μοσχαράκι με ρόδια

Μοσχαράκι με ρόδια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό νουά σε φέτες (καλύτερα από μοσχαράκι γάλακτος)
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα, χοντροκομμένα
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 8 γαρίφαλα
  • 1 ποτηράκι μικρό κρασί κόκκινο, ξηρό
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 3 ρόδια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κρέας, ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζετε τις φέτες του νουά και από τις δυο πλευρές, μαζί με τα γαρίφαλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα γυρίζετε 2-3 βόλτες.

Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το κάρδαμο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει. Στην πορεία ελέγχετε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι.

Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε τους σπόρους από τα ρόδια μαζί με τις σταφίδες και λίγο ζεστό νεράκι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα, περνάτε τη σάλτσα από το μούλτι και σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του. Ταιριάζει με πατατούλες βρασμένες στον ατμό ή με λευκό ρύζι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για νουά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο μαλακό κομμάτι του μοσχαριού, όπως μάγουλα, ελιά ή ποντίκι ή και μοσχαράκι γάλακτος.


Για ακόμα πιο ορεκτική εμφάνιση με χρώμα, μπορείτε στο σερβίρισμα να προσθέσετε σπόρους από ωμό ρόδι. Αν βαριέστε να καθαρίζετε ρόδια, σε κάποια σούπερ-μάρκετ τα βρίσκετε έτοιμα καθαρισμένα σε σκαφάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr