OliveMagazine

Μοσχαράκι με ρόδι και πράσο

Μοσχαράκι με ρόδι και πράσο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 100ml σιρόπι ροδιού
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτετε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά.

Ανακατεύετε το αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζετε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε με καπάκι κι αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να γίνει.

Διαλύετε τότε το σιρόπι στον υπόλοιπο χυμό ροδιού και το ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Σερβίρετε το φαγητό με πουρέ πατάτας, πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με λίγους σπόρους φρεσκοανοιγμένου ροδιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb

Tips

Χυμό ροδιού θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετς ή θα φτιάξετε μόνοι σας από φρέσκους σπόρους ροδιού στον αποχυμωτή. Όσο για το σιρόπι ροδιού, αναζητήστε το στα ράφια των ντελικατέσεν και των παντοπωλείων με παραδοσιακά προϊόντα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr