OliveMagazine

Μοσχαράκι με φινόκιο και σάλτσα μαστίχας

Μοσχαράκι με φινόκιο και σάλτσα μαστίχας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:25'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.800γρ. μοσχάρι (ελιά) σε χοντρές φέτες (ζητήστε από το χασάπη να τις χτυπήσει λίγο)
  • 2 μαραθόριζες (φινόκιο) μέτριες σε χοντρές φέτες
  • ⅓ κουτ. γλυκού κόκκους μαστίχας τριμμένους μαζί με ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή τις τουφίτσες του μάραθου από τα φινόκιο για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και κρατάτε το ⅓ του ελαιόλαδου στην άκρη. Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να κολλάει στο σκεύος.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό και όσο νερό χρειάζεται το κρέας για να καλυφθεί. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει.

Σοτάρετε στο λάδι που κρατήσατε το φινόκιο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Ανακατεύετε στο χυμό λεμονιού τη μαστίχα και το ρίχνετε στο φινόκιο. Τα προσθέτετε όλα μαζί στο κρέας και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κρέας με το φινόκιο και περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.

Φωτογραφία: Bαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr