OliveMagazine

Μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητές πατάτες και σάλτσα τσιμιτσούρι

Μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητές πατάτες και σάλτσα τσιμιτσούρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 κιλό πατάτες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι χοντροσπασμένο
  • Για τη σάλτσα

  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
  • ½ κουτ. σούπας εστραγκόν
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 100ml ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε και τυλίγετε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις κόβετε σε μπουκιές. Στη συνέχεια, τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ετοιμάζετε τις μπριζόλες: Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο που έχει «κάψει» αρκετά ή στο γκριλ.

Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα, γαρνίρετε με φυλλαράκια της επιλογής σας, πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και σερβίρετε, συνοδεύοντας με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.

Tips

Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί γίνονται σκληρές. Ανάλογα με το πάχος του κρέατος κανονίζετε και το χρόνο ψησίματος.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο