OliveMagazine

Μοσχαρίσια μπριζόλα με baby πατάτες sous vide

Μοσχαρίσια μπριζόλα με baby πατάτες sous vide

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη μοσχαρίσια μπριζόλα

  • 2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες (400-450γρ. η κάθε μια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το τελείωμα
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις πατάτες

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη.

Για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, τη 1 κουτ. σούπας θυμάρι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το βούτυρο και αλείφετε τις μπριζόλες καλά και από τις 2 πλευρές.

Βάζετε τις μπριζόλες στις ειδικές σακούλες για το μαγείρεμα στο sous vide και τις κλείνετε καλά. Τοποθετείτε τις σακούλες στο ταψί, το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα.

Μόλις ετοιμαστούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει το βούτυρο με ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο, το υπόλοιπο θυμάρι και το ζωμό από τη σακούλα που ψήθηκε το κρέας. Αφήνετε να πάρουν χρώμα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνετε το κρέας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Για τις πατάτες: Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και ρίχνετε μέσα τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά να αγκαλιαστούν με το μίγμα και τις βάζετε στην ειδική σακούλα μαγειρέματος μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο και τα αρωματικά. κλείνετε αεροστεγώς.

Βάζετε τη σακούλα σε ταψί και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τις πατάτες για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζετε από τη σακούλα, τις σπάτε ελαφρώς με τα χέρια και τις ρίχνετε σε τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει το βούτυρο με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο θυμάρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Σερβίρετε τις μπριζόλες με τι βουτυρένιες baby πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας με πετιμέζι, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr