OliveMagazine

Μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι

Μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:3:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2,5 κιλά μοσχαρίσια ουρά, σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε κύβους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κλωνάρια σέλινο 
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τους μίσχους (χωρίς τα φύλλα)
  • 1 ξυλάκι κανέλα Κεϊλάνης
  • 3 γαρίφαλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 500γρ. κριθαράκι
  • 5 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνετε τη μοσχαρίσια ουρά και την αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Τη σουρώνετε, την ξεπλένετε και τη βράζετε ξανά με καθαρό κρύο νερό.

Προσθέτετε το κρεμμύδι , τη δάφνη, το σέλινο, τα καρότα, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και βράζετε για 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι το κρέας να φεύγει εύκολα από το κόκαλο. Σουρώνετε την ουρά και κρατάτε τον ζωμό. Χρειάζεστε 1,5 λίτρο ζωμό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με λίγο νερό.

Ξεψαχνίζετε το κρέας και το διατηρείτε ζεστό σε ένα ταψί, πετώντας τα κόκαλα. Ρίχνετε τον ζωμό, προσθέτετε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και το κριθαράκι.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας μία-δύο φορές κατά το ψήσιμο για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Αφήνετε για 5 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο