OliveMagazine

Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι

Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς λίπος
  • 2-3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι από μαντέμι. Καλύπτετε τον πάτο του με ένα ελαφρύ στρώμα χοντρού αλατιού. Απλώνετε από πάνω το κρεμμύδι, το λεμόνι και το σκόρδο, όλα σε φετούλες.

Αφήνετε μερικά λεπτά να ζεσταθούν και τοποθετείτε πάνω σε αυτά τις μπριζόλες. Τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους και τα γούστα σας). Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση του ψησίματος.

Περιχύνετε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε χωρίς να αλατίσετε, προσθέτοντας μόνο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr