OliveMagazine

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος γιουβέτσι

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος γιουβέτσι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:2:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο
  • ½ κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 νεροπότηρα ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε καλά το σιδηρόδρομο με κρύο νερό και τον βάζετε σε ένα μεσαίο ταψί. Τον αλατίζετε, τον πιπερώνετε και του ρίχνετε τη ρίγανη. Αδειάζετε μέσα στο ταψί το λευκό κρασί και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.

Όσο ψήνεται το κρέας ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ και δύο ποτήρια νερό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση.

Μετά τη 1 ώρα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ρίχνετε μέσα τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει. Μαγειρεύετε για 1 ώρα ακόμα για να γίνει τρυφερό το κρέας και τότε, αδειάζετε μέσα στο ταψί το κριθαράκι να πάει παντού. Το ανακατεύετε με ένα κουτάλι, εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νεράκι, και το αφήνετε να μαγειρευτεί για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά του ταψιού.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα και αν θέλετε το πασπαλίζετε με μπόλικη ψιλοτριμμένη γραβιέρα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr