OliveMagazine

Μους αχλαδιού με μαύρο πιπέρι

Μους αχλαδιού με μαύρο πιπέρι

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αχλάδια τύπου Ουίλιαμς
  • 2 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
  • 15γρ. ζελατίνη
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βότκα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 12 γαριφαλάκια
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ηλιέλαιο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε κύβους. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαριφαλάκια (μέσα σε μία γάζα) και τόσο νερό όσο να τα μισοσκεπάζει. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να ελαττωθεί το σιρόπι σε μερικές κουταλιές.

Πετάτε τα γαριφαλάκια, βάζετε τα αχλάδια μαζί με το υγρό τους στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Μουσκεύετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Τα στύβετε. Ζεσταίνετε τη βότκα και βυθίζετε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Ενσωματώνετε τη ζελατίνη στον πουρέ των αχλαδιών και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά.

Αλείφετε με το ηλιέλαιο τα τοιχώματα 8 ατομικών μπολ (περίπου όπως αυτά που χρησιμοποιείτε για τις κρέμες καραμελέ). Μοιράζετε στα μπολ το μίγμα των αχλαδιών και τα βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να πήξει η μους.

Βυθίζετε τα μπολ για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό -όχι βραστό- νερό για να ξεφορμάρετε τη μους. Αναποδογυρίζετε στα πιάτα που θα σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο γιαούρτι και πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας - Fοοd Styling: Ελενα Σμπώκου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr