OliveMagazine

Μους γιαουρτιού με φράουλες

Μους γιαουρτιού με φράουλες

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
  • ½ -1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
  • 1 σφηνάκι limoncelo
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση

  • 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό. Όταν μαλακώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί λίγο και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.

Χτυπάτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το limoncelo και το ξύσμα λεμονιού σε μια λεκανίτσα με σύρμα.

Προσθέτετε το μίγμα της ζελατίνης και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο μπολ ή το μοιράζετε σε ποτήρια. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να πήξει. Διακοσμείτε κάθε μους με φρέσκιες φράουλες πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη άχνη και φυλλαράκια δυόσμου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr