OliveMagazine

Μους καρότου

Μους καρότου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. καρότα
  • 120γρ. τυρί κρέμα
  • 160γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο κοπανισμένο σε πούδρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα μπισκοτάκια παρμεζάνας

  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο κύμινο σε σπόρους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και βράζετε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, τα ¾ της κρέμας και το κύμινο και τα πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα όσο χρειαστεί, ώστε να έχετε ένα κρεμώδες, απαλό μίγμα.

Το μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το καβουρδισμένο σουσάμι. Διατηρείτε τις μους στο ψυγείο και τις βγάζετε 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Τις γαρνίρετε με τα μπισκότα παρμεζάνας και τις σερβίρετε για πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.

Για τα μπισκότα παρμεζάνας: Μοιράζετε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα σχηματίζοντας τέσσερις δίσκους. Τους πασπαλίζετε με τους σπόρους του κύμινου και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά επιβλέποντας κατά το ψήσιμο να μην καούν. Όταν κρυώσουν τα μπισκοτάκια, τα βγάζετε προσεκτικά με σπάτουλα και γαρνίρετε τις μους.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr