OliveMagazine

Μους λευκής σοκολάτας με λάιμ και βατόμουρα

Μους λευκής σοκολάτας με λάιμ και βατόμουρα

Μερίδες:9
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 170ml γάλα πλήρες
  • 170γρ. γιαούρτι
  • 170ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 6γρ. φύλλα ζελατίνης (4 φύλλα)
  • ξύσμα από 3 λάιμ
  • 310γρ. σοκολάτα λευκή 35%
  • 200γρ. βατόμουρα φρέσκα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το ξύσμα του λάιμ. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα να αρωματιστεί για περίπου 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ με 500γρ. πολύ κρύο νερό βάζετε τις ζελατίνες μία προς μία και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Έπειτα, τις βγάζετε από το νερό και σουρώνετε.

Ψιλοκόβετε την σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε ξανά το μίγμα του γάλακτος και το σουρώνετε. Ρίχνετε μέσα στο αρωματισμένο γάλα τις ζελατίνες και ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσουν. Έπειτα, ρίχνετε το καυτό μίγμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σερβίρετε τη μους σε ποτηράκια και διακοσμείτε με τα φρέσκα βατόμουρα και φύλλα δυόσμου προαιρετικά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr