OliveMagazine

Μους σοκολάτας με αβοκάντο και σιρόπι αγαύης

Μους σοκολάτας με αβοκάντο και σιρόπι αγαύης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 180γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 3 κουτ. σούπας Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 400ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα σοκολάτας
  • 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους
  • χοντροκομμένα καρύδια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Mουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το Σιρόπι Αγαύης ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Τέλος προσθέτετε σιγά - σιγά την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού, λίγο ξύσμα σοκολάτας και τα καρύδια και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr