OliveMagazine

Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά

Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 180γρ. σοκολάτα άγλυκη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Τέλος προσθέτετε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr