OliveMagazine

Μους τραχανά με αρνάκι κοκκινιστό

Μους τραχανά με αρνάκι κοκκινιστό

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κοκκινιστό αρνάκι

  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο, φιλεταρισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μους τραχανά

  • 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
  • 2½ φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κοκκινιστό. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κρέας και το σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτετε αρκετό νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σάλτσα του.

Ετοιμάζετε τη «μους». Βράζετε το ζωμό ή νερό και προσθέτετε τον τραχανά ανακατεύοντας λίγο για να μην σβολιάσει. Τον σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα το είδος του τραχανά) μέχρι να πιει το νερό του και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. Προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνετε τον τραχανά στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ. Αν είναι πολύ πηχτός προσθέτετε λίγο γάλα. Τον κρατάτε ζεστό μέχρι να σερβίρετε. Σερβίρετε λίγο μους τραχανά στο κέντρο του κάθε πιάτου και τοποθετείτε από πάνω μια μερίδα από το κοκκινιστό αρνάκι με την σάλτσα του.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο ημίσκληρο τυρί στη ζεστή μους ανακατεύοντας το μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μίγμα. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τη μους με ξινόχονδρο τραχανά. Για μια πιο ιδιαίτερη υπόξινη γεύση προσθέσετε λίγο τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr