OliveMagazine

Μουσακάς με αγκινάρες και εύκολη μπεσαμέλ γιαουρτιού

Μουσακάς με αγκινάρες και εύκολη μπεσαμέλ γιαουρτιού

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 δόση κιμά μαγειρεμένο όπως στον κλασικό μουσακά
  • 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες, σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • τριμμένη φρυγανιά για την κρούστα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την γιαουρτομπεσαμέλ

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • στη μύτη του κουταλιού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τις αγκινάρες και το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατίζετε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τις αγκινάρες για 5-6 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα υλικά της μπεσαμέλ. Σε ένα πιρέξ στρώνετε τις αγκινάρες, σκεπάζετε ομοιόμορφα με τον κιμά, τελειώνετε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με φρυγανιά και ψήνετε στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb

Tips

Στον καιρό τους, θα κάνετε τη συνταγή με φρέσκες αγκινάρες.


Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με την κλασική μπεσαμέλ.


Με τα ίδια υλικά και αντικαθιστώντας τις αγκινάρες με 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, θα κάνετε έναν ωραιότατο σπανακο-μουσακά.


Με σελινόριζα σε φέτες και τα ίδια υλικά, ο μουσακάς φοράει τα χειμωνιάτικά του.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr