OliveMagazine

Μουσακάς με ρεβίθια από το Αφιόν

Μουσακάς με ρεβίθια από το Αφιόν

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες, αργείτικες
  • 300γρ. αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1½ ποτήρι του νερού ρεβίθια βρασμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες χοντρές κατά μήκος και τις αφήνετε 1 ώρα σε λεκάνη με κρύο νερό. Τις στραγγίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζετε. Τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Προσθέτετε τον πελτέ, την ντομάτα και τα ρεβίθια, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα ταψί, στρώνετε τη βάση με τις μισές μελιτζάνες, στη μέση τον κιμά με τα ρεβίθια και τελειώνετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina & Olivia Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr