Διαδικασία
Διαλύετε το πετιμέζι στο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Αφαιρείτε δύο φλιτζάνια από το μίγμα και διαλύετε το νισεστέ σε αυτό.
Βάζετε το υπόλοιπο μίγμα να βράσει μαζί με την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα για 5 λεπτά και αφαιρείτε την αρμπαρόριζα. Προσθέτετε το διαλυμένο κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, και αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή, λεία κρέμα.
Σερβίρετε την κρέμα σε πέντε έξι ρηχά μπολ και πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb