OliveMagazine

Μουστόπιτα Κοζάνης με άρωμα αρμπαρόριζας και αμύγδαλα

Μουστόπιτα Κοζάνης με άρωμα αρμπαρόριζας και αμύγδαλα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια πετιμέζι
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • ⅔ φλιτζανιού νισεστέ ή κορνφλάουρ
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • κανέλα
  • λίγα αμύγδαλα τριμμένα, για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε το πετιμέζι στο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Αφαιρείτε δύο φλιτζάνια από το μίγμα και διαλύετε το νισεστέ σε αυτό.

Βάζετε το υπόλοιπο μίγμα να βράσει μαζί με την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα για 5 λεπτά και αφαιρείτε την αρμπαρόριζα. Προσθέτετε το διαλυμένο κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, και αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή, λεία κρέμα.

Σερβίρετε την κρέμα σε πέντε έξι ρηχά μπολ και πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα και κανέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr